reddit custom essay writing service review Samedayessay Review reddit.com has anyone ever used essay writing service
how to write a poetry essay pdf freeessaywriter how to write scientific article
how to write an essay when you don’t understand the topic freeessaywriter.org how to write a cover letter when there is no job opening
how to write english scientific paper essay writer how to write a letter date

Pogoji poslovanja in splošni pogoji

Registracija

Za uspešen nakup ni potrebna registracija. V primeru nakupa registriranih uporabnikov bodo vnešeni podatki varovani in se ne bodo uporabljali za noben drug namen, razen za obdelavo vaših naročil!

Naročilo

Po oddaji naročila prejmete potrdilo o naročilu v vaš elektronski poštni predal. Morebitne preklice naročil lahko v roku ene (1) ure sporočite na naš elektronski naslov ali pa nas pokličete.

V primeru, da kupec v dogovorjenem roku ne prekliče svojega naročila pomeni, da je pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in prodajalcem (Lumbui d.o.o. ) nepreklicno sklenjena.

Ponudnik v obljubljenem roku izdelek/ke zapakira in odpošlje. V primeru, da je naročilo na delovni dan izvedeno do 13. ure pošiljko odpošljemo še isti dan. V primeru, da je naročilo oddano po 13. uri pošiljko odpošljemo naslednji delovni dan. Pošiljka običajno prispe že en (1) dan po odpošiljanju, vendar si dostavne službe pridržujejo pravico dostave paketa do 3 delovne dni.

Ko je pogodba o nakupu enkrat sklenjena, je le-ta shranjena na sedežu podjetja, kjer je dostopna vsak delovni dan med 13. in 18. uro.

Plačevanje

Spletna trgovina Lumbui omogoča naslednje načine plačila:

–  z gotovino ob prevzemu blaga dostavne službe Pošta Slovenije

–  z nakazilom na račun upravitelja spletne trgovine Lumbui – Lumbui d.o.o. (na podlagi potrjenega naročila). Po opravljenem plačilu na račun upravitelja – Lumbui d.o.o. se kupcu pošljejo izdelki in račun z dostavno službo.

Stroški pakiranja in dostave pri nakupu nad 40,00 € so BREZPLAČNI,  do 40,00 € pa je cena poštnine 1,99€.

– v primeru osebnega prevzema je plačilo mogoče opraviti z nakazilom na račun upravitelja spletne trgovine Lumbui

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije. Za dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavnega podjetja. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

Dostava

V kolikor je izdelek na zalogi in je naročilo na delovni dan izvedeno do 13. ure, pošiljko odpošljemo še isti dan. V primeru, da je naročilo oddano po 13. uri in so naročeni izdelki na zalogi, pošiljko odpošljemo naslednji delovni dan. Pošiljka ponavadi prispe že en (1) dan po odpošiljanju. Uradni rok dostave za katerega je zavezana dostavna služba Pošte Slovenije je objavljena na njihovi spletni strani.

Stroški pakiranja in dostave pri nakupu nad 40,00 € so BREZPLAČNI,  do 40,00 € pa je cena poštnine 1,99€.

Cene

Upravljalec trgovine je davčni zavezanec, tako da cene vsebujejo DDV.

Cene veljajo na dan nakupa in veljajo do preklica. Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe cene! V tem primeru je kupec o tem pisno ali ustno obveščen in mu je ponujena možnost odstopa od pogodbe.

Izdaja računa

Spletna trgovina Lumbui  po plačilu oz. pri dostavi naročenih artiklov kupcu priloži original račun.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Kode za popust na naročilo

Koda za Popust na naročilo oz. promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Lumbui. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, na naslovni strani spletne trgovine oz. na podstrani opisa posamezne akcije. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popusta na naročilo. Vsaka koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v tem omejenem roku, sicer je neveljavna. Promocijske kode niso združljive z ostalimi akcijami in se ne upoštevajo na že znižane izdelke.

Uporaba kode za Koda ugodnosti:

–  Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.

– V spletni blagajni na prvem koraku v polje ”Koda ugodnosti” vpišite posamezno promocijsko kodo in kliknite ”Uporabi kupon”.

– Za en nakup je možno uveljaviti le eno promocijsko kodo  na naročilo.

– Koda za Kupon: velja za nakup izdelkov in ne velja za stroške dostave razen v primeru, ko je eksplicitno določeno, da koda za Kodo ugodnosti zajema tudi stroške pošiljanja. Koda za popust ne velja na že znižane izdelke.

– Ko vpišete kodo Ugodnosti na naročilo:, se vrednost  kode na naročilu avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

Odstop od naročenega blaga

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v štirinajstih (14) dneh podjetju na elektronski naslov (info@lumbui.net) sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti nepoškodovano in neodprto blago, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik vrne blago na naslov: Lumbui d.o.o. Neubergerjeva ulica 3, 1000 Ljubljana .Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe oz. v 14 dneh od prejema vračila izdelkov.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz koda za Kupon:, se ta sredstva upoštevajo kot Kupon: in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

Reklamacije in garancija

V primeru reklamacij nas lahko kontaktirate preko telefonske številke 041-772-366 ali preko emaila info@lumbui.net, pošiljke pa vrnite na naslov upravljalca trgovine, ki je naveden na dnu strani. Pri uveljavljanju garancije poslujemo v skladu z zakonom o varstvu potrošnikov. Pri izdelkih, ki jih zakon ne zajema, garancije ni v kolikor ta ni posebej navedena. Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo), več o tem pa si lahko preberete na:  www.zps.si/images/stories/zakoni/zvpot_enpb_dec11.pdf

Varovanje osebnih podatkov

Podjetje Lumbui d.o.o. se zavezuje da bodo vsi osebni podatki varovani v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Za nedoločen čas se hrani naslednje podatke uporabnikov, ki so opravili nakup v spletni trgovini: ime in priimek, elektronski naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča in arhiv komunikacije.

Za nedoločen čas se hrani tudi podatke uporabnikov, ki so v spletni trgovini sodelovali v trženjski aktivnosti: ime in priimek, elektronski naslov. Ob vsaki trženjski aktivnosti so uporabniki spletne strani obveščeni o pogojih poslovanja in izrecno označijo, da se z njimi strinjajo.

Podjetje Lumbui d.o.o. lahko z uporabnikom stopi v stik preko sredstev komunikacij na daljavo v skladu z določili ZEKom-1.

Trženjske aktivnosti preko elektronskih in sms sporočil bodo jasno označene, pošiljatelj vselej jasno razviden, akcije in promocije ter pogoji njihove uporabe nedvoumno navedeni. Odjava od prejemanja oglasnih sporočil je navedena v samih oglasnih sporočilih, kadarkoli pa je mogoča tudi preko elektronskega naslova info@lumbui.net

  1. Pravno obvestilo

Spletna trgovina Lumbui in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Znamka Lumbui in logotip sta v lasti podjetja Lumbui d.o.o.

  1. Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost, vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@lumbui.net . Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudniki bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Lumbui se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Lumbui prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

  1. Upravljalec trgovine

Lumbui d.o.o.

Neubergerjeva ulica 3

1000 Ljubljana

tel: 041 772 366

email: info@lumbui.net

Osnovni podatki:

Davčna št.: SI10447164

Upravitelj je davčni zavezanec

Matična št.: 2286998000